logo

Aktualitātes

Rīgas pašvaldība turpinās Valsts policijas iecirkņu telpu sakārtošanu

Piektdien, 28.septembrī, Rīgas domes Pilsētas īpašuma komitejas priekšsēdētājs Oļegs Burovs kopā Latvijas Valsts policijas priekšnieku Intu Ķuzi, Drošības, kārtības un korupcijas novērtēšanas jautājumu komitejas priekšsēdētāju Daini Turlo un Rīgas pašvaldības policijas priekšnieku Juri Lūkasu apsekoja Valsts policijas iecirkņus Sarkandaugavas un Vecmīlgrāvja apkaimē, lai pārrunātu iespējamo sadarbību darba apstākļu uzlabošanā policistiem pašvaldībai piederošajās ēkās.

O.Burovs norādīja, ka policijas iecirkņu sakārtošana pašvaldībai piederošajās ēkās sākta pirms astoņiem gadiem – pie jaunām telpām tikuši jau iecirkņi Daugavgrīvas ielā, Aviācijas ielā un Stūrmaņu ielā. “Policijas darbs ir ļoti svarīgs, bet nav īsti novērtēts, kādos apstākļos policisti strādā. Jaunās telpās motivācija strādāt būtu daudz augstāka, tāpēc ceram, ka Valsts policijas iecirkņi pašvaldībai piederošajās telpās būs izremontēti vai pārcelti uz jaunām telpām līdz 2021. gadam,” uzsvēra Pilsētas īpašuma komitejas priekšsēdētājs.

Apmeklējot Valsts policijas iecirkni Sarkandaugavā, Allažu ielā 2, amatpersonas vienojās, ka jāveic viss četru stāvu ēkas remonts 1200 kvadrātmetru platībā. Remontu varētu veikt pakāpeniski, pa vienam stāvam, lai netiktu būtiski traucēts policijas darbs. Pašvaldības finansējums remontam varētu būt ap 400 000 eiro, savukārt Valsts policija finansētu jaunu mēbeļu iegādi vai citas izdevumu pozīcijas. Līdzekļus remontam varētu paredzēt nākamā gada budžetā un darbus veikt trīs gadu laikā.

Savukārt Valsts policijas iecirknī Vecmīlgrāvja ielā 17 tika atzīts, ka ēka ir ļoti sliktā stāvoklī un to pat neatmaksājas remontēt, tāpēc Rīgas pašvaldība piedāvā pārcelt iecirkni uz bijušo skolas ēku Baltāsbaznīcas ielā 40. Par to, vai šāds risinājums būs pieņemams, amatpersonas vēl turpinās sarunas.

Rīgas pašvaldības un Iekšlietu ministrijas veiksmīgā sadarbība aizsākās jau vairāk kā pirms astoņiem gadiem, kad kopīgiem spēkiem tika atjaunotas pilsētai piederoša policijas ēka Daugavgrīvas ielā 32/34, bet 2014. gadā jaunās pašvaldības telpās Aviācijas ielā 15 sāka darboties Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Ķengaraga iecirknis. Savukārt 2017.gadā  Bolderājas apkaimē Stūrmaņu ielā 33a atklāja jaunu Valsts un Rīgas pašvaldības policijas iecirkni.