logo

Aktualitātes

Vidi degradējošu būvju komisija uzdod sakārtot graustu Ādmiņu ielā 11a

Piektdien, 31. augustā, pēc Rīgas domes Pilsētas īpašuma komitejas un Vidi degradējošu būvju komisijas priekšsēdētāja Oļega Burova ierosinājuma notika ārkārtas komisijas izbraukuma sēde pie vidi degradējošas ēkas Ādmiņu ielā 11a.

Rīgas domes Vidi degradējošu būvju komisijas priekšsēdētājs Oļegs Burovs uzsvēra:„Komisija šodien nolēma uzdot Rīgas domes Īpašuma departamentam sagatavot domes lēmuma projektu par grausta Ādmiņu ielā 11a sakārtošanu piespiedu kārtā. Visi komisijas pārstāvji aicināja ēkas īpašnieci SIA „ARENSO” nekavējoties ierobežot ēku, lai tajā nevar iekļūt trešās personas, kā arī novērst apdraudējumu garāmgājējiem.”

Jau 2013. gadā ēka Ādmiņu ielā 11a tika kvalificēta kā A kategorijas grausts, un tās juridiskai īpašniecei tika piemērota paaugstinātā nekustamā īpašuma nodokļa likme. Ceturtdien, 30. augustā, Rīgas domes Īpašuma departamenta atbildīgie speciālisti konstatēja, ka ēkas jumts ir iebrucis un ēkas nesošās konstrukcijas ir zaudējušas nestspēju. Ēkai ir brīva piekļūšana, un tā atrodas blakus bērnudārzam.