logo

Aktualitātes

Pie Rīgas 75. vidusskolas plāno izbūvēt jaunu futbola stadionu

Otrdien, 21. augustā, Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks un Latvijas Futbola federācijas prezidents (LFF) Kaspars Gorkšs apmeklēja Rīgas 75. vidusskolu (Ogres ielā 9) un klātiene iepazinās ar esošo skolas sporta infrastruktūru, kā arī vienojās kopīgi sadarboties tās attīstībā.

Klāt bija arī Rīgas domes Pilsētas īpašuma komitejas priekšsēdētājs Oļegs Burovs un Latvijas futbola federācijas ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks, kuri ir atbildīgi par sadarbības līguma starp Rīgas pilsētu un LFF īstenošanu.

Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks sacīja: „Pirms neilga laika Rīga parakstīja sadarbības līgumu ar Latvijas Futbola federāciju, lai Rīgā veicinātu izpratni ne tikai par futbola spēli, bet arī veselīgu dzīvesveidu. Šodien mēs kopīgi tiekamies Ķengaraga apkaimē pie Rīgas 75. vidusskolas, pie kuras plānojam kopīgo vienošanos īstenot.”

Latvijas Futbola federācijas prezidents Kaspars Gorkšs uzsvēra: „Futbola infrastruktūras attīstība, pieejamība un daudzveidība galvaspilsētā ir būtiska nepieciešamība, lai LFF kopā ar saviem sadarbības partneriem varētu panākt plānoto izaugsmi futbola popularitātē, iesaistē un aktīva dzīvesveida kvalitātē. Plānotie laukuma ieviešanas darbi pie Rīgas 75. vidusskolas ir svarīgs nākamais solis nesen parakstītajā sadarbības līgumā ar Rīgu, kas paredz kopīgu pūliņu pielikšanu arī citās futbola jomās. LFF ir ieinteresēta, lai pēc iespējas vairāk cilvēku iesaistītos futbolā un tajā paliktu, un tā labad lielā izmēra laukumu plašāka pieejamība kalpo kā neatņemama šādas nostājas sastāvdaļa. Turklāt LFF nākotnes ambīcijas sevī ietver nozīmīgu starptautisku turnīru uzņemšanu Rīgā jauniešiem un sievietēm, jo vēlamies Rīgu un Latvijas futbolu apliecināt kā uzticamu sadarbības partneri arī starptautiskajā futbola vidē. Spēku ieguldīšana pilsētas futbola infrastruktūras attīstīšanā mūs šādam mērķim tuvina.”

„Lielāko daļu no skolas teritorijas aizņems jaunais futbola laukums, kura izmērs būs apmēram 110 metri platumā un 72 metri garumā. Kopā ar federāciju plānojam līdzās stadionam izbūvēt skatītāju tribīni ar nojumi, kurā paredzētas vietas apmēram 1000 skatītājiem. Jaunajā tribīnē būs arī ģērbtuves spēlētajiem un tiesnešiem, kā ar atsevišķa konferenču telpa, telpas saimnieciskās darbības nodrošināšanai un labierīcībām,” informēja Rīgas domes Pilsētas īpašuma komitejas priekšsēdētājs Oļegs Burovs.

Rīgas 75. vidusskolas lietojumā esošajā teritorijā ir paredzēts izveidot arī multifunkcionālo laukumu basketbola, volejbola, tenisa spēlēm. Teritorijā uzstādīs āra vingrošanas iekārtas, kā arī izveidos četrus skrejceļus apmēram 108 metru garumā un tāllēkšanas sektoru. Sporta laukumā uzstādīs arī basketbola grozus„streetball” spēlei. Labiekārtos arī skolas teritoriju – atjaunos zālienu, ietvju un ceļu segumu, kā arī sakops kokaugus, un iežogos skolai apkārt esošo teritoriju.

„LFF plāno šo jautājumu par futbola stadiona izveidi un jaunas skatītāju tribīnes izbūvi pie Rīgas 75. vidusskolas skatīt Infrastruktūras un reģionālās attīstības komitejas sēdē 4. septembrī. Nenoliedzam, ka, realizējot šo projektu, uzlabosies ne tikai skolas, bet arī apkaimes un pilsētas iedzīvotāju iespējas nodarboties gan ar futbola spēli, gan citām sporta aktivitātēm, un tas ir mūsu kopīgais mērķis,” klātesošos informēja Latvijas futbola federācijas ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks.

Rīgas dome 3. jūlijā parakstīja sadarbības līgumu ar Latvijas Futbola federāciju, kas paredz futbola attīstības veicināšanu pilsētā, sporta infrastruktūras pilnveidošanā un attīstīšanā, kā arī sadarbību skolas vecuma bērnu veselīga dzīvesveida veicināšanā. Abas puses sadarbosies arī sociālās atbildības projektu organizēšanā, kā arī ar futbolu saistīta izglītības un apmācību procesa nodrošināšanā, tai skaitā futbola treneru un citu sporta speciālistu apmācībā.