logo

Aktualitātes

Denacionalizēto māju dzīvokļu īrnieku pārcelšanās pabalstiem nepieciešami 6,6 miljoni eiro

Rīgas domes Mājokļu un vides komiteja otrdien, 19. februārī, noteica, ka 2020.gadā dzīvojamās telpas atbrīvošanas pabalstiem būtu nepieciešami 6,6 miljoni eiro, ja 50% jeb 3,3 miljonus eiro nodrošinās valsts, kā tas paredzēts normatīvajos aktos.

Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētājs Vjačeslavs Stepaņenko: “Kārtējo gadu ceram, ka valsts spers atbildīgu soli un izmaksās savu pabalsta daļu, kam sekos pašvaldības ieguldījums. Pēdējo reizi pārcelšanās pabalsti tika izmaksāti 2009.gadā, bet pēc tam valsts visus šos gadus pēc kārtas atteica līdzfinansējumu pabalsta izmaksai. Līdz ar to dzīvokļu rindā esošie denacionalizēto namu dzīvokļu īrnieki nevar atrisināt savas mājokļa problēmas, izmantojot šo palīdzības veidu.”

Rīgā uz šā gada sākumu bija reģistrētas 292 personas (ģimenes) no denacionalizētām mājām, kas vēlas saņemt dzīvojamās telpas atbrīvošanas pabalstus. Uz šo pabalstu var pretendēt personas (ģimenes) ar noteiktiem ienākumiem, kuras dzīvo denacionalizētajās vai likumīgajiem īpašniekiem atdotajās mājās un ir lietojušas tajās dzīvojamo telpu līdz īpašuma tiesību atjaunošanai.