logo

Aktualitātes

Rīga un Okinava dalās pieredzē par e-pārvaldi

Ceturtdien, 10. janvārī,  Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs uzņēma Okinavas prefektūras vicegubernatoru Moritaka Tomikava (Moritaka Tomikawa) un pavadošo delegāciju no Okinavas prefektūras.

Juris Radzevičs viesus informēja, ka Rīgai ir cieša sadarbība ar Japānas pilsētu Kobi: ”Šī draudzība neaprobežojas tikai ar vienu pilsētu. 2014.gadā Rīga bija Eiropas kultūras galvaspilsēta, un, sadarbībā ar Japānas Eiropas kultūras fondu, Rīga guva atbalstu kultūras programmu ietvaros. Kā arī īpaši vēlos uzteikt sadarbību ar Japānas vēstniecību. Ar tās līdzdalību izveidots lielisks sakuru dārzs Rīgā.” Savukārt Okinavas prefektūras vicegubernators no sirds pateicās par silto uzņemšanu.

Okinavas prefektūra ir viena no 47 Japānas administratīvajiem rajoniem vai prefektūrām, kas atrodas  Okinavas arhipelāgā pie Klusā okeāna. Okinavas prefektūras vadība un IT centrs izrādīja interesi apmeklēt Rīgas domi un satikties ar tās vadību un pārstāvjiem, lai veicinātu informācijas un pieredzes apmaiņu tādās jomās kā e-pārvalde, Smart city projekti Rīgā, IT risinājumi tūrisma sektorā un tūrisma jomas digitalizācija.

Rīgas domes Informācijas tehnoloģiju centra Projektu pārvaldes Administrācijas nozares IKT vadītāja Nellija Mahova informēja viesus par  “E-pārvaldi Rīgā”, bet Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta pārstāvis Rolands Bogdanovs pastāstīja par Viedo risinājumu testēšanas vidi Rīgā.