logo

Aktualitātes

Uz Rīgas vicemēra amatu tiks virzīts Oļegs Burovs

Partijas valdes sēdē tika nolemts uz Rīgas vicemēra amatu virzīt Rīgas domes Pilsētas īpašumu komitejas vadītāju Oļegu Burovu. Izvērtēšana notikusi starp diviem kandidātiem – Burovu un Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas vadītāju Daini Turlo.

Vienlaikus valde pieņēmusi vēl trīs svarīgus lēmumus. Ņemot vērā to, ka ir liela neapmierinātība ar “Rīgas satiksmi”, “Rīgas namu pārvaldnieku” un citiem uzņēmumiem, tad esam nolēmuši doties pie “Saskaņas” ar iniciatīvu pārskatīt visu kapitālsabiedrību uzraudzības mehānismus un aicināt uz visām tukšajām valdes locekļu amatu vietām pašvaldības kapitālsabiedrībās nekavējoties izsludināt amatu konkursus.

Tāpat esam apņēmusies izstrādāt modeli, kā uzlabot sadarbību ar opozīciju, kā arī aktīvāk pievērsties pašvaldības budžeta jautājuma risināšanai, lai nodrošinātu tā ātrāku pieņemšanu, negaidot valsts kārtējā budžeta apstiprināšanu.

Šodien valdē bija plānots skatīt arī jautājumu par “Rīgas satiksmes” iepirkumu kriminālprocesā apcietinātā Aleksandra Krjačeka izslēgšanu no partijas biedru rindām, taču šis jautājums tika atlikts uz nākamo partijas valdes sēdi, kas paredzēta trešdien, 19.decembrī.